pacjent stoi za granica, wiec mocno zalezy mi na tym żebym mógł to ogarnac we własnym zakresie Inna alternatywa to ASO które jak znam życie powie ze sie nei da, a jakby sie dalo to koszt pewnei pincset euro Uderze do niego na priv moze cos podopowie
Awaria pedału sprzęgła. Odskakuje w 3/4, a potem do końca
Zwiń
X
-
Awaria pedału sprzęgła. Odskakuje w 3/4, a potem do końca
W swojej Octavii 2 1.9tdi z 2006 roku, wymieniłem wszystkie tarcze i klocki. Zauważyłem że od lewego tylnego koła 'bucha' bardzo ciepło i tarcza jest zardzewiała. W sobotę (07.09) wizyta u mechanika, 40 minut i naprawione. Coś było nie nasmarowane.
W niedziele trasa ok 200km, wszystko ok. Jednak ta jedna tarcza dalej jest zardzewiała.
Dzisiaj poniedziałek (07.09) wsiadam do samochodu ruszam i sprzęgło ma spore luzy.
Na początku puściłem sprzęgło, po czym pedał nie wrócił od razu do pierwotnego stanu, zatrzymał się w 3/4 drogi. Po ok jednej sekundzie, pedał odskoczył. I tak przez kolejne 6 kilometrów do Tesco, tam zaparkowałem, wróciłem i pedał jakby lepiej oddawał, ale dalej miał spore luzy.
Na początku, przeczytałem że hydraulika sprzęga używa płynu hamulcowego i stąd ta cała opowieść na początku.
Proszę o podpowiedź co mogło się zepsuć?
Jaki może być koszt naprawy?
-
-
Prawdopodobnie masz walnięty wysprzęglik.
Tam masz cięgno osłonięte taką gumową osłonką. Ta osłonka lubi popękać i do wysprzęglika dostaje się brud i to on powoduję, że cięgno ciężko powraca, a tym samym pedał nie odbija.
Wysprzęglik będzie ci łatwiej wyjąć jak zdemontujesz akumulator i jego podstawę.
Pozdrawiam i miłej pracy.
Komentarz
-
Komentarz